fredag 12 juli 2013

Fredagsfin

...och vardagsfin med för den delen, blir jag numera med Lilla brukets väldoftande tvål med doft av vildros. Mmm, fint värre! Denna stora bloggfavorit hittade sig hem till oss i lördags när jag "bara skulle in en snabb sväng på artilleriet". Både vacker att titta på och dessutom ett ganska smart val (för den som har råd) miljömässigt eftersom 85% av råvarorna är certifierande av ecocert. Och som om inte det var nog huserar företaget i Varberg.
20130707-IMG_9354

torsdag 11 juli 2013

Throwback Thursday

Det känns väldigt avlägset att tänka på så här mitt i semestertider (och sommartider med för den delen). Men för tre år sedan gick jag ut Väg- och Vattenutbildning på Chalmers efter fem års slit. Jag fick till och med gå på en examensceremoni med efterföljande middag tillsammans med mamma, pappa och Kristoffer. Jag hade varit ute och arbetat "på riktigt" i några månader och var så jäkla glad över att jag faktiskt fixade det. Både skolan och att jag lyckats få ett jobb.

               år 2010-217år 2010-218

söndag 7 juli 2013

Stilleben

Igår var jag och Kristoffer ute hos några kompisar för att äta gott och njuta av det fina vädret tillsammans. Förutom ett gäng flyttlådor fick vi även med oss ett skott från en buske/ett träd som får vackra orangea blommor. Jag vet inte riktigt vad den kallas men det hindrade inte mig från att gå loss med kameran för att dokumentera dess framfart. Egentligen skulle den behöva planteras i kruka nu, men eftersom vi snart ska åka iväg till de småländska skogarna på lite semester tänkte jag att den nog klarar sig bäst i rikligt med vatten. De näpna små vaserna är införskaffade på Market 29.
20130707-IMG_934720130707-IMG_9348

lördag 6 juli 2013

Oscar och No. 14

Jag har fått en släng av vill-ha-begär för det mesta som har med inredning just nu. Jag scannar av bloggar och Pinterest efter soffor, fåtöljer, vardagsrum, kök, mattor, barnrum och gud-vet-vad. Efter jobbet tog jag en sväng in på Artilleriet för att provsitta Oscar. Han visade sig tyvärr inte vara något för mig. Eller, egentligen borde jag vara tacksam för det, med tanke på den saftiga prislappen. Men han är ju ändå en stilig herre. Tänk vad fint han hade kunnat stå i vardagsrummet tillsammans med lite nya kuddar, en orientalisk matta och en och med annan filt över sig....

Vad jag jag däremot hittade som passade mig perfekt (mig alltså, inte min plånbok) var ett par ruskigt fina stolar i svart lackerat trä och rotting. Jag fick försöka hålla tillbaka mig själv för att inte dreggla ner den allt för mycket. Galet snyggt tycker jag. Skriver upp det på önskelistan...
Fina herr Oscar som finns att köpa hos Artilleriet.

Även Michael Thonets klassiska stol No 14 finns på Artilleriet. 
Foton lånade från Artilleriet.